A FEMINA részletes megismerése és használata során hamar kiderül, hogy egy igényes szakmai alapokon nyugvó, mára már kiforrott, megbízható, logikusan felépített program. Évek következetes munkájának eredményeként sikerült a fejlesztők és felhasználó szakemberek tapasztalatát egybegyúrva egy igazán felhasználóbarát programot alkotni. A SZÁM-PONT Kft. munkatársaiban megbízható partnerekre leltünk, javaslatainkat szinte a következő verziókban viszontláttuk. A program az alapvető magánrendelői tevékenység egyes lépéseit, és a hozzájuk kapcsolódó adatokat (gyógyszerérzékenység, rendszeresen szedett gyógyszerek, előzetes műtetek, anamnesztikus adatok, stb.) logikusan felkínált, szinte bárhonnan könnyűszerrel elérhető mezőkben rögzíti. Elsajátítva a gyorsbillentyűk kínálta lehetőségeket percek alatt kitölthető a beteg teljes adatlapja. Célirányosan vezet végig bennünket a felvételi státusztól a diagnózison, terápián át, egészen a recept és a lelet nyomtatásáig. Számos hasznos tulajdonsága közül kiemelésre érdemes a beteg által szedett, és a felírt gyógyszerek közötti kölcsönhatást figyelő modult, és ma már nélkülözhetetlen, az OEP jelentés készítéséhez vonalkód olvasót is kezelő egység. Szívből merem ajánlani a FEMINA-t minden kolléganőnek, kollégának, aki most kíván áttérni a számítógépes betegnyilvántartásra. Túlzás nélkül állíthatom, mára rendelésem nélkülözhetetlen részévé vált.

 Gőgös Péter
Szülész-nőgyógyász adjunktus

 

Kb. 3-4 éve használom a programot, számomra nagy segítséget nyújt az adminisztrációban. Amit beír az ember a lelet szerkesztésében, az mind automatikusan megjelenik, így a lelet szerkesztése könnyű, a mi kórházunkban ez egy beutaló is, így ez egyszerű. Az előző vizsgálati status automatikusan megjelenik, ez is kedvező, mert egy szűrésnél, ha negatív a lelet, nem kell újra írni mindent. A cytologiai eredmények jól láthatók, de jó lenne, ha ennek is lenne egy panelje, és ott nyilvántartva lenne, pl. előző eredmények, szövettan és ezt ugyanúgy be lehetne szerkeszteni a leletbe, mint a vizsgálati statust. Mert egy cytologiai eredményt, pl. ha kórós, vagy akár negatív, most külön be kell írni a leletbe, pl. az anamnaesisbe, hogy az előzményben mi történt, és miért kerül a beteg beutalásra. A program működésében, ha elakadtam mindig nagy segítséget kaptam, ez úton is köszönöm.

 

Nagy Bálint
szülész-nőgyógyász
Sopron

 

A FEMINA nőgyógyászati magánrendelői programot immár 4 éve használom, a legnagyobb megelégedésemre. A program mindent tud, amire a rendelőmben szükség van. Panaszok, státusz, dg (teljes BNO és szűkített) beavatkozások (a teljes WHO), az aktuális gyógyszertörzs, illetve a könnyű receptírás, cytológiai nyilvántartás. Könnyen megnézhetem a korábbi megjelenéseket részletesen is, de megjelenik röviden a beteg nacináléjával és eddigi citológiai leleteivel, rendszeresen szedett gyógyszereivel, illetve gyógyszerérzékenységével már a beteg kiválasztása után. A beteget többféle képpen tudom keresni (TAJ, név, szül. dátum). Nagy előnye a programnak a majdnem minden helyen létrehozható sablonok, melyek segítségével csak “egerésznem” kell, alig-alig gépelve. A diagnózisokat átírhatom a nekem megfelelő módon (pl.: “A hüvely akut gyulladása” a BNO-ban = Kolpitis acuta). A program használata annyira egyszerű, hogy minimális számítógépes ismeret mellett, alap felhasználói szinten rövid ismerkedés után könnyen használható. Előnye a programnak a rendszeres frissítés, mely a netről letölthető, a gyógyszertörzs rendszeres karbantartása szintén a netről való letöltéssel, és a MOJ (Magán Orvosi Jelentés). Ezt is nagyon egyszerűen meg lehet csinálni a program segítségével. Összefoglalva: én már több programot kipróbáltam, és a FEMINA mellett maradtam, mert ez a legegyszerűbben használható, és nekem a legjobban megfelelő. A SZÁM-PONT Kft. a változásokat rendszeresen figyelemmel kíséri, és azokat azonnal elérhetővé teszi a következő frissítésben. A betanulás időszakában, de természetesen később is minden személyes, telefonos és netes segítséget megad a minél tökéletesebb használat érdekében. Ha a program ár/érték arányát nézzük, magasan veri a többi programot. Én a legjobbnak tartom a kevés létező, kifejezetten nőgyógyászati program közül.

Tivadar János
szülész-nőgyógyász
Siófok

Linkek

Teszt igénylés

Gyakori kérdések

ÁSZF

Blog

Telepítő videók

Hasznos linkek

Windows 7 és 8

Go to top